Groenten uit de oven

Zo na de zomervakanties is het tijd om de draad weer op te pakken voor wat betreft bewust eten. Dat ik de afgelopen maanden (bewust en onbewust) veel heb gesnoept en te weinig aandacht besteed heb aan het koken van goede maaltjes was gisteren goed te zien op de weegschaal. Tijd voor het resetten van mijn brein en reden voor het delen van weer een verstandig recept met lekker veel goede ingrediënten en vooral veel groenten!

groenten uit de oven

Ik maakte een hoofdgerecht met kikkererwten, zoete aardappel, ui, paprika en cherry tomaatjes.

Ingredienten:

– Blikje kikkererwten.

– rode en gele paprika

– 1 gele en 1 rode ui

– 2 zoete aardappelen

– bakje cherry tomaatjes

– eetlepel oregano

– eetlepel peterselie

– peper en zout

– olijfolie

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier en snijd de zoete aardappel en paprika in reepjes. De ui heb ik in kleinere partjes gesneden en het blikje kikkererwten laat ik uitlekken en spoel ik af met koud water. Leg alles op de bakplaat en bestrooi dit met wat olijfolie, peper en zout en een eetlepel oregano. Doe het blik in de oven en bak dit gedurende een minuut of 20.

Na 20 minuten de in half gesneden cherrytomaatjes toevoegen met een eetlepel peterselie. Dit alles laat je nog een minuut of 10 in de oven en dan zijn je groenten uit de oven klaar om te eten. Geniet!

1 Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.