Kikkererwten, ik at ze tot voor kort eigenlijk nooit. Hier in Spanje staan ze regelmatig op het menu en dan gebruik ik ze vooral om er een salade van te maken. Ze zijn ook super geschikt om in warme gerechten te verwerken, mijn buurvrouw gebruikt ze ook om er een soort van vermicelli soep van te maken en als je ze roostert heb je een lekkere en gezonde snack. Deze salade staat binnen een mum van tijd op tafel en is ook nog eens heel gezond!
De salade
Ik maakte de salade met een pot kikkererwten die ik in de supermarkt kocht. Verder ging er een halve rode ui in, een hele avocado, fetakaas, en wat koriander en de rasp van een hele citroen, samen met een klein beejte citroensap. De citroenen pluk ik hier gewoon uit onze boom in de tuin, heerlijk!
Voor de dressing maakte ik een mixje van olijfolie, citroensap en tijm.
Ingrediënten
- 1 pot kikkererwten, uitgelekt
- de rasp van een hele citroen
- eetlepel citroensap
- hele avocado
- halve rode ui
- 100 gram feta
- peper en zout
- Voor de dressing meng je een kleine hoeveelheid olijfolie met de rest van het sap uit de citroen en 3 theelepels tijm
Zo maak je de kikkererwten salade
Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet, snijd de avocado in kleine stukjes en doe dat ook met de rode ui. Feta verkruimel ik altijd gewoon even met mijn handen maar natuurlijk mag je het ook in stukjes snijden met een mes. Rasp de schil van de citroen. Ik gebruik hiervoor een kleine handrasp die heel gemakkelijk in gebruik is. Doe alles bij elkaar in een kom en druppel wat citroensap over de salade. Voeg peper en zout naar smaak toe. Waarschijnlijk hoef je door de al zoute smaak van de feta niet heel veel zout toe te voegen dus gebruik niet teveel.
Meng in een klein kommetje de olijfolie met de rest van het sap uit de citroen en doe er ongeveer 2 theelepels tijm bij. Doe de dressing bij de salade en klaar ben je!
Que aproveche!