Geef een Glimlach cadeau

Geef een Glimlach cadeau actie

Kanker zet je wereld op z’n kop. Krijg je de diagnose, dan is beter worden en overleven het belangrijkste.

Uit onderzoek is echter gebleken dat hoe je er uitziet van grote invloed kan zijn op hoe je je voelt. 1 op de 6 vrouwen heeft aangegeven dat ze zelfs haar sociale contacten ging vermijden nadat haar uiterlijk enorm veranderd was door de behandelingen.

Ik voel me net een blanco vel papier

Alice van den Berge is 28 en heeft borstkanker. Op dit moment ondergaat ze chemotherapie en ze zegt: “Het is een zware tijd, ik ben ziek maar verlies ook nog eens mijn haren en mijn huid is anders. Ik voel me net een blanco vel papier als ik in de spiegel kijk. Mijn wenkbrauwen zijn verdwenen en ik moet ze eerst tekenen voordat ik mezelf weer herken! Positieve aandacht voor mijn uiterlijk is belangrijk want het zorgt voor meer zelfvertrouwen en is voor mij een aanvulling op de medische behandeling.”

Uiterlijk belangrijk voor hoe je je voelt

In mijn werk voor Look Good Feel Better heb ik in de afgelopen jaren ontzettend veel mensen met kanker gesproken en allemaal vertellen ze hetzelfde verhaal. Beter worden is doel nummer 1. De behandelingen zijn zwaar en emotioneel en het feit dat ze hun haren verliezen en hun huid ineens vreemd reageert maakt het er niet gemakkelijker op. Iedereen kan zien dat je ziek bent en soms is dat nu net even waar je geen zin in hebt. Hulp van een beautyprofessional bij je haar, huid en make up maakt voor die mensen vaak een groot verschil. Soms is alleen uitleg en de hulp bij het tekenen van wenkbrauwen al voldoende om ervoor te zorgen dat iemand zich iets beter gaat voelen.

Geef een Glimlach cadeau – Gratis verwenbehandeling in de schoonheidssalon

Look Good Feel Better organiseert vanaf morgen, Wereldkankerdag, daarom weer de actie ‘Geef een Glimlach cadeau’. In het hele land geven 450 schoonheidssalons gedurende de hele maand februari gratis verwenbehandelingen aan mensen met kanker.

Ben jij of ken jij iemand met kanker die graag zo’n gratis verwenmoment bij de schoonheidsspecialiste wil beleven? Ga dan naar  www.geefeenglimlachcadeau.nl , vul je postcode in en maak een afspraak bij de schoonheidssalon van jouw keuze! 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.