Foto dagboek – Maart

Ik weet eigenlijk niet zo heel goed hoe ik dit foto dagboek over de maand maart zal beginnen. Wat voor mij begon als een maand vol energie en nieuwe dingen eindigde in slapeloze nachten en een hoofd vol zorgen. Voordat jullie je allemaal zorgen gaan maken; het gaat goed met me hoor, inmiddels went iedereen een beetje aan de situatie en gelukkig ben ik nog steeds volop aan het werk. Kortgeleden besloot ik te stoppen met mijn parttime baan bij ICI Paris XL en volledig voor mijn eigen onderneming te gaan. Mijn werk als zzp-er liep de laatste tijd al erg lekker en dus besloot ik samen met onze filiaalmanager dat 31 maart mijn laatste werkdag zou zijn. Totdat het corona virus in Nederland toesloeg…

Inmiddels treft het ons allemaal. Sjors is de enige die zich er niet zo veel van aantrekt want hij vindt alle aandacht die hij nu de hele dag door krijgt wel prettig. Ondertussen houden wij ons aan alle maatregelen en is het insmeren van mijn handen met deze fijne handcréme van L’Occitane geen overbodige luxe.

Romy plande een tijd geleden al een korte vakantie naar Spanje. Haar opa en oma hebben daar een huis en samen met een vriendin pakte ze het vliegtuig. Het corona virus was al volop in het nieuws maar er was nog geen aanwijzing dat er de komende weken spannende dingen zouden gebeuren dus ze vertrok gewoon. Totdat Spanje aankondigde in lockdown te gaan. Romy en haar vriendin besloten daarop niet af te wachten of hun vlucht naar huis nog zou vertrekken en omdat er ook geen eerdere vluchten meer beschikbaar waren zijn ze met de Spaanse auto van opa en oma naar Nederland gereden. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik geen oog dicht gedaan heb toen ze aankondigden de hele nacht door te willen rijden. Toen ook nog het nieuws volgde dat in Frankrijk en België ook alles zou gaan sluiten werd het nog spannender maar gelukkig kwamen de dames na ruim 26 uur rijden veilig thuis.

De hele situatie zorgt bij ons thuis trouwens ook voor bijzondere gebeurtenissen. Zoals mijn lief die ineens eten staat te koken. Hij verveelt zich enorm, is normaal gesproken voor zijn werk als tennisleraar de hele dag buiten én in beweging maar dat ligt nu dus allemaal even stil. Stiekem hoop ik dat dit bij hem voor nieuwe skills zal zorgen. 🙂

Het internet lag er ook nog een dag uit maar gelukkig hebben ze dat virus inmiddels onder controle.

Wist ik veel dat ik niet 31 maart maar 11 maart al mijn laatste werkdag bij ICI had. De directie besloot de winkels in het hele land te sluiten voor onze eigen veiligheid en die van onze klanten. Een ingrijpende beslissing met enorme gevolgen. De afgelopen dagen werd iedereen binnen het bedrijf trouwens enorm goed op de hoogte gehouden door de directie, petje af voor hoe zij met deze hele crisis en het personeel omgaan. De webshop is overigens nog gewoon open en mocht je advies over je skincare of make up willen dan kan dat nog steeds via de social media kanalen van ICI maar ook via de community die je in de ICI Paris XL app vindt.

Ook onze koning sprak ons toe. Samen sterk en samen ons best doen om dit alles zo goed en snel mogelijk onder controle te krijgen.

Vanaf half maart waren we dus met z’n allen zoveel mogelijk thuis. Nu ben ik eigenlijk best een huismus en vind ik het niet vervelend om thuis te moeten blijven maar ik weet dat dit niet voor iedereen geldt. Wij komen onze dagen door met veel en lekker eten, ik werk nog zoveel mogelijk door en ondertussen heb ik ook mijn werkkamer boven inmiddels wat opgeruimd. We maken er maar het beste van, dit weekend gaat de zon weer schijnen en kunnen we in ieder geval in de tuin even lekker van de warmte genieten!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.