Februari 2022

En plop, ineens was de maand februari ook alweer voorbij. Zie hier mijn maand in foto’s, het was een leuke maand met de verjaardagen van al mijn kinderen, een uitje naar een leuke stad in Duitsland, de Olympische Spelen en natuurlijk de maand van de enorm stijgende brandstofprijzen…

Begin februari vierden mijn 2 oudsten hun 23e verjaardag. Deze foto werd als ik me het goed herinner in 2007 door hun vader van ons gemaakt toen we in Florida op vakantie waren. Waar blijft de tijd…

Kort na dat feestje mocht Bibi haar eerste kaarsje uitblazen! We hingen slingers op, er was de hele dag door visite en ze kreeg de mooiste cadeaus van iedereen. Ook mocht ze natuurlijk trakteren op de opvang en kreeg ze van de juffen een mooie feestmuts op. Ons dotje!

Samen met Bibi keek ik naar het schaatsen tijdens de Olympische Spelen, gaaf om te zien dat er wederom flink wat medailles mee terug naar NL mochten! Behalve schaatsen keek Bibi ook regelmatig naar de Teletubbies, net als haar broer en zus vroeger deden.

Ook was ik weer regelmatig op pad voor de krant, ik mocht onder andere naar het best wel pittoreske Oude Pekela.

Het was ook de maand waarin Bibi voor een controle naar de kinderarts in het ziekenhuis moest. Ze werd geboren met een aardbeienvlek op haar arm die in de eerste maanden flink groeide. Om die groeit tegen te gaan krijgt ze nu al een tijd medicatie en dat gaat goed. Met mijn huishoudelijke apparaten ging het niet goed, eerst begaf onze wasmachine het en kort daarna ook de afwasmachine. Flink balen dus, gelukkig kwam er voor beide apparaten snel vervanging.

Omdat Eddy in de voorjaarsvakantie niet hoefde te werken besloten we er een paar dagen tussenuit te gaan. We hadden gehoord dat Lübeck best een leuke stad is voor een korte trip dus dat moest het worden. Op Booking.com vond ik een voordelig appartementje en die bleek een schot in de roos. Lekker ruim met een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en een splinternieuwe badkamer. We konden de auto gemakkelijk parkeren en het centrum van de stad was met de auto binnen 5 minuten te bereiken. We sliepen er 3 nachten en omdat Lübeck niet een heel grote stad is was dat lang genoeg. Overigens wandelden we niet alleen in Lübeck maar reden we ook nog even naar Ratzeburg aan de Ratzeburger See omdat we ergens lazen dat we die plaats ook zeker moesten bezoeken. Het was er in deze tijd van het jaar ontzettend rustig en stil maar ik weet zeker dat het in het voorjaar of de zomer een ontzettend leuke plaats is om vakantie te vieren.

De Oostzeekust is vanuit Lübeck ook maar een half uurtje rijden. Wij reden eerst richting Travemünde, naar het Hermannshöhe Erlebniscafe en parkeerden daar de auto. Vervolgens wandelden we hier een heel stuk langs de Brodtener Steilkuste en onderweg kwamen we niet alleen andere wandelaars maar ook af en toe een zeehond tegen.

Ook dit kwam ik ergens tegen, Karl’s Erlebnisdorf in Warnsdorf. Voor zover ik begrepen heb begon Karl ooit als aardbeienboer en daarom vind je er naast de dieren en de speeltuin voor kinderen ook een grote winkel waar alle producten die je tegenkomt een aardbeiensmaak hebben of eruit zien als een aardbei. Je ruikt de aardbeien zelfs al als je op de parkeerplaats uit je auto stapt. 🙂 Natuurlijk kun je er ook eten en drinken en is er voor de aardbeienhaters ook appeltaart.

Ik kwam na een klein onderzoek overigens tot ontdekking dat er in Noord-Duitsland een aantal vestigingen van Karl’s zijn en dat er op dit moment gebouwd word aan een vestiging in Oberhausen, bij Centro. Die zou aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar geopend moeten worden. De entree is overigens gratis, voor sommige attracties moet een kleine bijdrage betaald worden, de rit op de tractorbaan die Eddy met Bibi maakte kostte bijvoorbeeld € 2,50.

Op de terugweg naar huis gooiden we vlak voordat we NL binnenreden de tank nog even vol. Eerder die week viel Rusland Oekraïne binnen en schoten de brandstofprijzen de lucht in. Ik vond het schokkend om de lange rij bij het tankstation te zien waar mensen alle jerrycans die ze hadden ook nog eens volgooiden nadat ze getankt hadden. Bibi is gelukkig nog te klein om zich zorgen te maken over wat er in de wereld gebeurt en dat mag van mij nog heel lang zo blijven…

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.