Een serum, waarom en hoe gebruik je het?

serum

Heb jij het serum al opgenomen in jouw beautyritueel? Misschien weet je nog niet precies waarom en hoe je het kunt gebruiken, lees dan even verder.

Wat is het?

Een serum is een extra gezichtsverzorging die je kunt gebruiken onder je dag- of nachtcréme. Sommige serums zijn geschikt om zowel overdag als ’s nachts te gebruiken en soms is het ook prettig om het zonder extra verzorging te gebruiken. Ik doe dit bijvoorbeeld zelf in de zomer, ik breng het dan samen met een zonbescherming met hoge factor aan.

Vaak koop je weinig voor veel geld, dus weinig product voor een behoorlijke prijs. Dat heeft als reden dat dit verzorgingsproduct meestal veel actieve werkstoffen bevat en je er maar weinig van nodig bent. Bij oogcréme is dit trouwens ook het geval. Een paar druppeltjes voor het hele gezicht is vaak al voldoende.

Het is over het algemeen vloeibaarder dan je dagcréme en trekt snel in de huid. Qua substantie kan het lijken op een gel, olie of gewoon een waterachtig product.

Wat doet een serum?

substantie serum

Je kunt een serum gebruiken wanneer je specifieke huidproblemen hebt maar ook gewoon als aanvulling op je huidverzorging om huidveroudering tegen te gaan. Kies voor ieder specifiek huidprobleem een daarop afgestemd product. Ik noemde al het feit dat ze een hoge concentratie actieve werkstoffen bevatten en om na te gaan of je een goed serum te pakken hebt is het handig om naar de ingrediëntenlijst te kijken. Hoe hoger de actieve werkstof op de lijst staat, hoe meer er inzit.

Hoe diep een serum in de huid trekt hangt overigens af van de werkstoffen die erin zitten en de grootte van de moleculen van die werkstof. Hyaluronzuur is bijvoorbeeld een ingrediënt dat veel gebruikt wordt. Hyaluronzuur is een vochtbinder, het bindt vocht uit de huid en zelfs uit de lucht aan zich en zorgt er daardoor voor dat lijntjes en rimpeltjes (tijdelijk) opgevuld worden.

Mocht je een bepaald huidprobleem hebben, bijvoorbeeld veel vlekjes of pukkeltjes of een hele droge huid, dan kun je bij de drogist of parfumerie het beste om een goed advies vragen. Het zou immers zonde zijn als je veel geld uitgeeft aan een serum dat uiteindelijk helemaal niet blijkt te werken voor jouw huid.

Gebruik jij al een serum?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.