Mijn Smartfryer

smartfryer

Je leest het goed, ik heb geen airfryer maar een smartfryer. Ik geloof dat het ergens in 2008 was dat de Actifry van Tefal op de Nederlandse markt geïntroduceerd werd en ik hem kort daarna kocht. Tot een paar maanden geleden heeft hij trouwe dienst in mijn keuken gedaan maar van de ene op de andere dag hield hij er mee op. Jammer maar begrijpelijk na zoveel draaiuren.

Airfryer of smartfryer

Dat betekende wel dat ik snel op zoek ging naar vervanging. Nadat ik wat speurwerk op internet deed en ik veel goede ervaringen van andere gebruikers gehoord had wist ik dat ik nu voor een airfryer wilde gaan.
De airfryer van Philips was de eerste keuze maar vanwege de prijs ervan zocht ik nog even verder.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Smartfryer van Tomado die met zijn prijs van € 79,95 toch echt een stuk goedkoper is dan de airfryer. Maar bevalt deze ook goed?

Bakresultaat

De Smartfryer kan maximaal 800 gram inhoud per keer voor je bereiden. In mijn huishouden is dat voldoende. Ik gebruikte de Actifry voornamelijk voor het bakken van friet en aardappelen en af en toe bakte ik er ook een snack in. Datzelfde heb ik ook al gedaan in de smartfryer en we zijn tevreden over het resultaat. De friet/aardappelen zijn gaar en krokant zolang je er maar niet teveel in doet en je de inhoud halverwege de bak tijd even schudt. Mijn favoriet uit het apparaat is trouwens een bordje groentefriet, met een sausje van Griekse yoghurt met mosterd en honing.

image
image

Kroketten en de kip hierboven op de foto lukken ook prima. Het beste is wel om producten uit het vriesvak te gebruiken die geschikt zijn voor de oven of airfryer.

De smartfryer heeft 2 knoppen, een voor het instellen van de temperatuur en een voor de gewenste baktijd. Het apparaat kan na gebruik gemakkelijk gereinigd worden en het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat je even in de gaten moet krijgen hoe je het mandje er in en er weer uit krijgt. Als je dat eenmaal weet is het een super apparaat voor een schappelijke prijs. Ik zou hem inmiddels niet meer willen missen!

De smartfryer is voor € 79,95 verkrijgbaar bijBol.com

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.