De afgelopen maand…

Jullie hebben mijn weekoverzichten de afgelopen maand helaas even moeten missen. Ik was druk met mijn schrijfwerk en de gasten die bij ons kwamen logeren en was ook nog eens dik twee weken ziek… Ik maak het goed met een overzicht van de afgelopen maand en zal de komende tijd mijn best weer doen om een weekoverzicht te plaatsen, ik beloof het.

In mijn laatste weekoverzicht eindigde ik met het verjaardagsfeestje van Bibi. De maandag erna was ze echt jarig en mocht ze trakteren op school. We bakten daarom op zaterdag al een hele lading cupcakes en die gingen dus mee.

We hebben deze maand best veel stappen gezet, hier wandelden we in de omgeving van het stuwmeer van Elche, een prachtig gebied waar in het weekend ook heel veel Spaanse families ontspannen en wandelen.

Regelmatig lunchen we even bij Victor bij ons in het dorp, voor een simpele lunch met een broodje en een drankje zijn we met ons drietjes nooit meer dan 15 euro kwijt, lekker toch? Jacqueline zet Eddy ff op de foto voor thuis, zij en haar man woonden in NL bij ons in de buurt en waren nu een aantal weken in Spanje en kwamen natuurlijk even langs. Gezellig!

Ik schrijf vanuit Spanje nog altijd voor een aantal regionale bladen in het Noorden van NL en mocht zelf iets aanleveren over Casa la Rambla, top! Het artikel werd geplaatst in Week in Week uit, het huis- aan- huisblad dat in de gemeente Borger-Odoorn verspreid wordt. Je kunt de krant en het hele artikel hier teruglezen.

En toen werden we ziek… eerst Bibi en vlak daarna was ik aan de beurt. Bibi had in het weekend dat ze ziek werd Pecco en Lina te logeren, een koe en een zebra die om beurten bij alle kindjes in de klas mogen slapen. Ze hebben een boek waarin ze verslag doen door verhaaltjes en foto’s van hun avonturen maar je kunt je voorstellen dat hun weekend bij Bibi niet heel spannend was. Ze hebben wel goed voor haar gezorgd. Kort na Bibi was ik aan de beurt, logisch ook. Na iets meer dan 2 weken was ik back to normal, gelukkig!

Want ik had nog een uitnodiging van Monique van de website en app Alicante like a local liggen om de door haar uitgeschreven Secret city trail te testen. Secret City Trails biedt wandelingen inclusief puzzels en vragen aan door verschillende steden waarvan die door Alicante de nieuwste is. De wandeling was ontzettend leuk om te doen, zelfs wij ontdekten nieuwe feitjes over deze fijne stad! De Alicante trail is as we speak nog niet online te boeken maar dat zal heel binnenkort wel het geval zijn. Leuke tip als je naar Alicante komt!

We blijven Hollanders he? Sinds een aantal maanden is er in Elche een filiaal van Action en gelukkig voor ons is het assortiment er bijna hetzelfde als in NL. Ook stroopwafels en andere Nederlandse koekjes dus!

Op een zaterdagmorgen gingen we met Levine en Bibi naar Streetjump Elche, een spring- klim en klauterparadijs voor kinderen én hun ouders. Het was erg leuk maar man, wat had ik in de dagen erna een spierpijn! Bibi kreeg nog ff een tennislesje van papa maar met een concentratieboog van amper een minuut werd er meer met de bal gegooid dan dat ze er met haar racket tegenaan sloeg. Misschien tot een handbalster?

Ons zwembad heeft geen verwarming en is de afgelopen maanden dus te koud geweest om te gebruiken maar nu de zon weer wat warmer wordt gaat de temperatuur van het water ook weer langzaam omhoog. Tijd om wat onderhoud uit te voeren dus. Halverwege de maand hadden we weer een groep tennissers uit NL te gast, zij boften met het prachtige weer!

Er was ook een afspraak met een makelaar om een huis net buiten Sax te bezichtigen. We hebben geen verhuisplannen hoor, gingen voor iemand anders kijken hoe de look en de feel van het huis was voordat zij eventueel vanuit NL naar hier komen om te bezichtigen. Het was een prachtig huis zonder gebreken of gekkigheden en we zijn benieuwd hoe dit verhaal afloopt. Vorige week steeg de temperatuur al tot dik 25 graden en omdat het zwembad van Jerry en Moniek wel verwarmd is konden we daar al lekker zwemmen. We hadden een heerlijke vrijdagmiddag, ik heb zin in de zomer!

Afgelopen zondag was het Palmpasen en daarmee begint hier in Spanje Semana Santa, de heilige week voor Pasen. In Elche waren naar schatting 70.000 mensen op de been voor de eerste processie waarbij de inwoners van de stad met gebleekte palmbladen achter het beeld van Jezus aan door de stad lopen. Indrukwekkend.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.