Dagboek week 6 – Dokkum, Appeltaart en Carnaval

Geroosterd brood met gekookte eitjes, mijn favoriete ontbijt van dit moment.

Maandag heb ik een afspraak in het ziekenhuis in Dokkum, de Sionsberg. Het ziekenhuis sloot een tijd geleden haar deuren maar inmiddels zijn er gelukkig weer een aantal poliklinieken geopend en kun je hier voor een beperkt aantal ziekenhuiszaken weer terecht.

Op weg naar huis pik ik Romy in Groningen op en omdat ik heel even moet wachten trakteer ik mezelf op deze lunch.

Koning Sjors op zijn kussen.

Woensdag plan ik een vrije dag voor mezelf. Ik kijk weer eens Koffietijd op RTL. Vroeger, toen mijn kinderen nog erg klein waren was het rond deze tijd voedingstijd en zat ik met 2 baby’s en 2 flessen op de bank. Nostalgie.

Donderdag zijn diezelfde kinderen jarig en vieren ze alweer hun 19e! Op verzoek bak ik daarom 2 appeltaarten. Ze vinden de homemade appeltaart van mama nog steeds het allerlekkerst.

Vrijdag barst de Carnaval los. De wagen krijgt een startnummer voor de optocht en we drinken er met de jeugd een borrel op. Het is namelijk niet onze wagen maar die van hen. Wij staan morgen langs de route. Met een borrel.

Daar zijn we al. Tot vorig jaar woonden we zelf langs de route en bleven we gewoon lekker thuis maar dat is nu dus anders. Het enige moment tot nu toe waarop ik mijn oude huis mis. Gelukkig wonen er nog meer lieve mensen in mijn oude buurt bij wie we even kunnen opwarmen.

Na de optocht door naar het feest.

Vind ik zomaar ineens een cadeautje van Romy voor mij op tafel, lief!!

Zondag draai ik nog wat wasjes en ruim ik de puinhoop van de afgelopen week thuis op. Rond twaalven zit Sjors al op me te wachten want hij is moe en wil naar bed. Vanavond voor mij geen Carnaval want ik moet morgen gewoon werken. Welterusten.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.