Dagboek week 46 – Lachen om oude foto’s en Griekse yoghurt

De week begint maandag met het terugvinden van een oude externe harde schijf. Ik sluit hem aan op mijn laptop en de trip down memory lane begint. Er staan foto’s op waarvan ik het bestaan niet eens meer wist en in mijn uppie zit ik te schaterlachen aan tafel.

Ik gooi er weer even een interessant feitje in. Wist jij dat dit toegevoegd is aan een potje wortelen? Daarom koop ik tegenwoordig gewoon verse worteltjes. Even snijden en koken en je bent die overbodige suiker en zout kwijt.

Het was een goede week voor Romy! Ze haalt het felbegeerde roze pasje. Nu deel ik dus mijn auto met haar. Gaat goed tot nu toe, maar het vereist wel een strakke planning.

Doperwtjes uit de diepvries met bloemkoolpuree en een visje in een jasje.

En het favoriete ontbijt van deze week, Griekse yoghurt met granaatappelpitjes uit de diepvries. Die knappen zo lekker in je mond. Ik koop ze overigens gewoon uit de diepvries bij Aldi.

Donderdag breng ik een bezoek aan de workshop Look Good Feel Better in Stadskanaal. Ik werk deze week, in verband met ziekte van mijn collega’s, iedere dag voor de stichting.

Mijn to do lijstje is dus best lang en tussendoor plan ik alvast wat maaltijden.

Een ei, daar hoort zout bij. Ik strooi er wat Herbamare op omdat ik dat lekkerder vind dan gewoon zout. Vergis je niet hoor, dit lijkt super gezond spul maar is uiteindelijk ook gewoon heel veel zout.

Daar is de Griekse yoghurt weer. Dit keer met warme appel (even in een apart schaaltje in de magnetron) en bestrooid met koek- en speculaaskruiden. Suiker is dan overbodig.

Pasgeleden hoorde ik iemand vertellen over dat ze een kletspot gekocht had. Die kun je dus ook gemakkelijk zelf maken. Op Pinterest vind je genoeg ideetjes voor de vragen die je erin kunt stoppen en het idee erachter is dat je weer eens een gezellig gesprek met je tafelgenoten kunt houden. Best een leuk idee toch?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.