Dagboek week 25 – Ici Paris XL, warmte en een natte hond

onderweg naar Veenendaal voor ici paris xl

De afgelopen week was een drukke week en toen ik dit overzicht wilde maken dacht ik dat ik niet voldoende foto’s gemaakt had. Bleek er uiteindelijk best wel het een en ander aan materiaal op mijn telefoon te staan…

Maandagmorgen vertrok ik al vroeg richting Veenendaal voor een training van Look Good Feel Better voor winkelvloerpersoneel van Ici Paris XL.

Een ontzettend leuke groep dames luisterde geïnteresseerd en men kreeg onderwerpen voorgeschoteld zoals psychosociale gevolgen bij kanker en huidverzorging en visagie bij kanker. Dat laatste onderdeel mocht ik voor mijn rekening nemen.

Eigenlijk was het er veel te warm voor maar gelukkig konden we een baan in de schaduw bemachtigen. Maandagavond speelden Anneke en ik een wedstrijd in de strijd om ons clubkampioenschap.

Dinsdag was opnieuw een bloedhete dag. Ik heb er niet heel veel van gemerkt omdat ik opnieuw de hele dag in Veenendaal was voor dezelfde training als gisteren maar dan voor een nieuwe groep. Qua architectuur vind ik het Van der Valk hotel hier overigens een draak. De inrichting daarentegen is erg mooi en de vergaderfaciliteiten zijn er perfect.

Ici Paris XL en Look Good Feel Better matchen 100% met elkaar. Helemaal mee eens.

De avondmaaltijd. Het ziet eruit als een prutje maar het is bloemkoolrijst. Deze kocht ik bij de Appie en dit gerechtje bewijst dat je ook heel erg snel een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Ik heb gewoon het recept gevolgd dat op de verpakking van de rijst stond. Paprika snijden, heel even bakken in de pan, de bloemkoolrijst erbij en dan een blikje tuinbonen toevoegen. Als smaakmaker een beetje Ras el Hanout erbij en klaar is Miranda. Binnen 10 minuten.

Yo Yos. Zo heten ze echt. Het zijn fruitrolletjes gemaakt van puur fruit, in dit geval van appels en peren met mango. Zonder toegevoegde suikers of andere rommel. Deze fruitrolletjes zijn bedoeld als tussendoortje en de vezels die erin zitten zorgen ervoor dat de suiker die erin zit (van het fruit) langzaam door je lichaam afgebroken en geabsorbeerd worden. Dat zorgt er weer voor dat je langer een vol gevoel hebt en het voorkomt pieken in je bloedsuikerspiegel. Lang verhaal maar het is een lekker snoepje en een betere keuze dan een chocoladereep.

Fruitthee in een zeefje in koud water, een citroenschijfje erbij en extra laten chillen in de koelkast. Prima dorstlesser met dit warme weer.

Mijn nieuwe ontbijtfavoriet. Yoghurt met wat muesli en granaatappelpitjes. Die pitjes zijn echt lekker en erg fris. Ik koop ze gewoon bij de Aldi, daar liggen ze in doosjes in de diepvries. Gemakkelijk te portioneren en doordat ze zo klein zijn ontdooien ze lekker snel.

Romy aan het werk. Op haar nieuwe bijna computergestuurde naaimachine. Binnenkort loop ik dus gekleed in een nieuw label: MyRomy. Ik heb mijn eerste bestelling al gedaan.

Ik ben echt dol op curryworst. Gelukkig wonen we vlak aan de Duitse grens en scoor ik daar af en toe een authentiek exemplaar. Maar vanaf nu heb ik ook mijn eigen, bijna net echte, recept gevonden voor de saus die er overheen gaat. De worst kocht ik in Duitsland en het recept van de saus zal ik later een keer verraden.

Haha, Sjorsie! Hij is niet blij en ziet er redelijk wild uit he?! Sjors heeft echt een vreselijke hekel aan regen en hij wilde de drempel eigenlijk niet eens over om naar buiten te gaan. Omdat ik sterker ben dan hij dwong ik hem natuurlijk met als gevolg dat zijn haar totaal uit model raakte. Gelukkig droogt een natte hond ook weer snel.

Tot een volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.