Chili sin Carne – Recept

chili sin carne

Bonen zijn gezond

De chili con carne kennen we allemaal. Dit gerecht maak je traditioneel met gehakt maar ik maakte een chili sin carne. Zonder vlees dus maar met extra bonen. Ik koos voor kikkererwten en kidneybonen. Bonen en veel peulvruchten staan bekend om hun gunstige werking op je bloedsuikerspiegel. Ze zorgen ervoor dat deze minder snel piekt en je dus niet snel weer honger krijgt. Daarnaast hebben bonen en peulvruchten over het algemeen een positieve werking tegen diabetes, hart- en vaatziekten en zijn ze, omdat ze veel eiwitten bevatten, een prima vervanger voor vlees.

Het recept is simpel en kan niet mislukken, binnen no time zet jij dit gerecht op tafel.

Ingrediënten Chili sin Carne

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 blik tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 of 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels gerookt parikapoeder
  • 1 theelepel olijfolie
chili sin carne

Bereiding

Snijd de uien en de paprika in kleine stukjes en fruit deze in de olijfolie aan in een pan. Pers de knoflooktenen en voeg deze toe. Als de paprika en ui iets bruin en zacht geworden zijn kun je het blik tomaten en de tomatenketchup toevoegen, samen met alle andere kruiden. Laat even doorsudderen op een laag vuur.

Na een minuut of 10 voeg je de kikkererwten, kidneybonen en de maïs toe. Roer door en laat nogmaals 5 minuten op het lage vuurtje doorsudderen. Belangrijk is dat je het gerecht niet meer laat koken omdat de bonen dan kapot zouden gaan. Da’s natuurlijk zonde.

Als alles samen warm geworden is kun je aan tafel! Eventueel kun je de chili sin carne serveren met rijst maar wij eten hem gewoon zo. Voedzaam en lekker, eet smakelijk!

Nog meer gemakkelijke recepten? Klik hier.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.