Amerikaanse Chili cheese fries

chili cheese fries

Chili cheese fries is eigenlijk typisch Amerikaans gerecht. Tijdens mijn vakanties in Amerika was dit een van de gerechten die je in de meeste fastfood restaurants wel terug ziet komen op de kaart en ik moet bekennen dat ik dit ook best een aantal keren bestelde. Ondanks het feit dat het natuurlijk niet de meest verstandige keuze is.  Je zet dit gerecht in een paar simpele stappen op tafel. Ik maakte de chili cheese fries met versgesneden patat van CêlaVita.

chili cheese fries

Je bent nodig:

  • 1 zak CêlaVita versgesneden friet
  • 1 blikje chili bonen in saus (Bonduelle)
  • 500 gr rundergehakt
  • Knoflook
  • Snufje chilipoeder
  • Tex Mex kruiden (Fiddes payne)
  • Cheddar kaas
  • Zakje geraspte kaas

De patat heb ik in de airfryer gebakken maar deze mag je natuurlijk ook frituren. Kruid het gehakt met de Tex Mex kruiden en als je van pittig houdt doe je er nog een snufje Chili peper bij. Pers als laatste een teentje knoflook boven het gehakt uit en bak het gehakt gaar. Voeg dan het blikje bonen toe. Leg de patat in een ovenschaal en bedek deze met het bonen/gehaktmengsel en leg de kaas erboven op. Zet de schaal een minuut of 10 in de oven op ongeveer 200 graden. Als de kaas helemaal gesmolten is zijn je chili cheese fries klaar.

Eet smakelijk!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.