Burrito met homemade salsa en guacamole

image

Mexican food, I love it! Vandaag deel ik mijn toch nog redelijk gezonde maaltijd met jullie.

Voor de burrito ben je nodig:

 • Een wrap
 • Gehakt dat ik rul bak met veel Tex Mex seasoning van Fiddes Payne (verkrijgbaar bij o.a. Jumbo)
 • Geraspte kaas
 • Een klein beetje creme fraiche

Nadat ik het gehakt rul gebakken heb leg ik een beetje op de wrap, strooi er wat geraspte kaas over en vouw ik de wrap dicht. Om ervoor te zorgen dat deze niet weer open valt smeer ik er een klein beetje creme fraiche op, dit werkt net zo goed als een beetje lijm. De wrap doe ik in een ovenschaal en deze zet ik ongeveer 15 minuten in de oven op 250 graden.

De salsa:

 • Een pak tomatenblokjes (ik gebruik die van Heinz)
 • 1 groene paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 ui
 • 1 rode peper
 • 2 tenen knoflook
 • een klein beetje citroensap
 • flink veel koriander

De paprika’s, de ui, de peper en de knoflook snij ik fijn in de keukenmachine. Vervolgens schep ik de tomatenblokjes erbij en maak ik het af met citroensap en flink veel koriander. Simpel he!?

De guacamole:

 • 2 avocado’s
 • 1 teen knoflook
 • beetje peper en zout
 • citroensap

Schil de avocado’s en prak deze met een vork fijn in een kommetje, de knoflook pers ik uit en vervolgens maak ik het geheel op smaak met wat peper en zout. Ik voeg een heel klein beetje citroensap toe om verkleuring van de guacamole te voorkomen. Om het geheel wat meer pit te geven zou je ook hier paprika of pepers o.i.d. toe kunnen voegen maar die zitten al in mijn salsa.

Mijn burrito, salsa en guacamole eet ik met een lekkere hoeveelheid ijsbergsla en een schep creme fraiche. Echt lekker!

 

 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.