Bij ons thuis eten we zeker 1 keer per week pasta want we houden van de Italiaanse keuken. Bolognesesaus eten we dan natuurlijk niet uit een pot. Hierbij mijn super simpele recept.
- 500 gram Rundergehakt.
- 1 pakje passata
- 1 blik tomatenblokjes
- rundvlees bouillonblokje
- peper
- 2 tenen knoflook
- oregano
- basilicum
- majoraan
Ik bak het gehakt rul in de pan en voeg alvast de knoflook en wat peper toe. Als je de saus met groente wilt maken kun je nu bijvoorbeeld ook ui, paprika en champignons toevoegen.
Doe nu de passata en het blik tomatenblokjes bij het gehakt en gooi een lekkere hoeveelheid oregano, basilicum en majoraan in de pan. Het bouillonblokje mag er nu ook bij. Omdat je dit blokje toevoegt en deze al behoorlijk zout is hoef je geen extra zout toe te voegen.
Lekker roeren en flink laten pruttelen, zo krijg je uiteindelijk de beste saus! Ik laat de saus nog altijd minimaal een half uurtje op een zacht vuurtje staan. Je zou nog wat kruiden toe kunnen voegen als je wat meer smaak wilt. Ik gebruik geen vaste hoeveelheden maar gok altijd een beetje en dat gaat eigenlijk altijd goed.
Wij eten de saus met volkoren spaghetti en maken het af met wat geraspte (parmezaanse) kaas. Eventueel nog met een lekkere caprese salade, buon appetito!