Bietensalade

Bietensalade

Rode bietjes kun je natuurlijk op allerlei manieren eten. Het lekkerst vind ik ze als ze lekker zacht gekookt zijn en ik er een rauw uitje door gedaan heb. Vervolgens eet ik ze dan met aardappelen en maak ik er een prakje van, en stiekem doe ik er dan nog een klein schepje mayonaise doorheen.

Kortgeleden maakte ik deze koude bietensalade voor het eerst en het bleek een succes want alle tafelgenoten keurden hem goed. Daarom deel ik het recept met jullie:

Ingrediënten:

– 4 grote gekookte bieten

– 1 teen knoflook

– 1 theelepel kaneel

– 2 grote scheppen griekse yoghurt

– sap van een halve citroen

– verse of gedroogde peterselie

wpid-sam_0002-9.jpg

Bereiding:

Snijd het loof en het kontje van de bieten en kook ze in ongeveer 45 min. samen met 2 laurierblaadjes gaar in water. Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes en maak de dressing van de yoghurt, het citroensap, de kaneel en peterselie en pers de knoflook erboven uit. Meng dit door de bieten.

De bietensalade is het allerlekkerst als je deze daarna even in de koelkast laat staan zodat alle smaken zich met elkaar kunnen vermengen.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.