Dit is een update van een oude blogpost over bami en nasi kruiden uit 2016, herschreven in 2025.

Je eigen bami of nasi kruiden mix samenstellen
Waar ik vroeger in de supermarkt heel erg vaak voor bami of nasi kruiden uit een pakje of potje ging kies ik tegnwoordig liever voor een zelfgemaakte variant. De pakjes kruiden bevatten vaak erg veel zout en omdat ik betere en gezondere keuzes wil maken maak ik nu mijn eigen mix. Bovendien woon ik sinds 2 jaar in Spanje en is de keuze voor kant-en klare mixen hier niet reuze groot. Zelf aan de slag met de kruiden uit je kruidenlade dus!
Deze homemade bami en nasi kruiden zijn een perfect alternatief voor kruiden uit een pakje en met deze mix, vlees of kip, groenten en natuurlijk bami of rijst zet je in no time een heerlijke maaltijd op tafel.
Ik maak de mix en bewaar deze in een afgesloten kruidenpotje en kan er een flink aantal keren mijn bami mee kruiden.
Voor de kruidenmix heb je nodig:
3 theelepels knoflookpoeder
3 theelepels koriander
3 theelepels gemberpoeder
3 theelepels komijnzaad
3 theelepels kurkuma
3/4 theelepel chilipoeder
3/4 theelepel zout
3/4 theelepel peper
1,5 theelepel kerrie
Qua hoeveelheid kun je dit natuurlijk aanpassen aan de grootte van je kruidenpotje en de benodigde kruiden kun je gewoon uit het kruidenschap uit je supermarkt halen.
Kies jij ook vaker voor zelfgemaakt en niet uit een pakje? Deel dan je tips en foto’s op Instagram, Facebook en Pinterest met de hashtag #lekkernietuiteenpakje!
Heel smakelijk