Anti dieetdag

image

In 1992 werd 6 mei uitgeroepen tot anti dieetdag. Een 15-jarig meisje pleegde zelfmoord omdat ze niet kon voldoen aan het slanke ideaalbeeld en naar aanleiding daarvan besloot men dat het tijd werd om aan meer bewustwording te werken.

Bewustwording omdat het duidelijk is dat streng lijnen en te weinig eten slechts tijdelijk werken en dus niet de oplossingen zijn om een slank figuur te krijgen. Beter is om wat voeding betreft gezonde keuzes te maken en voldoende te bewegen. Alleen dan zul je blijvend afvallen en daarnaast ook gezonder worden. Ga maar eens bij jezelf te rade, hoeveel diëten heb jij al gevolgd en welke daarvan zorgde voor blijvend resultaat? Vast en zeker niet dat dieet met die pillen, shakes of slechts 1000 kcal per dag.

Gevaar van al deze diëten is ook nog eens dat je het risico loopt en tekort aan bepaalde voedingsstoffen te krijgen en je jezelf een ongezond eetpatroon aanleert.
Diëten zijn vaak moeilijk vol te houden, voelen vaak als kwelling of straf terwijl eten juist leuk en fijn zou moeten zijn!

Begin dus gewoon vandaag nog met het maken van verstandige keuzes en beweeg iets meer. Met een wandeling van een half uur per dag maak je al verschil. Hulp nodig? Op de Facebook pagina van bond van gewichtsconsulenten vind je tips en ook kun je contact opnemen met een gewichtsconsulent bij jou in buurt.

Gezondere en betere keuzes in combinatie met meer beweging zullen je meer en blijvender resultaat geven dan welk dieet ook en zullen je bovendien de gelegenheid geven om af en toe te genieten van de ongezondere keuzes.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.