Afvallen doe je zo

afvallen doe je zo

Eten en afvallen, al zo lang ik me kan herinneren heb ik er een haat-liefde verhouding mee. De ene week vond ik mezelf zo moddervet en at ik alleen nog maar een bordje groente per dag. De volgende week interesseerde het me allemaal geen biet meer en at ik alles wat ik maar vinden kon. Al voordat ik naar de supermarkt ging bedacht ik wat voor lekkers ik allemaal kon gaan kopen en vaak zat ik op de bank met een bak chips en een zak chocola.

Alles lekker

Ik hou gewoon van eten en vind alles lekker. En ik weet dus ook heel goed dat ik niet zomaar alles ongestraft in mijn mond kan stoppen zonder daar op de weegschaal voor gestraft te worden. Vaak nam ik mezelf voor om alle ongezonde zooi niet meer te kopen maar dat voornemen strandde dan weer net zo gemakkelijk.

Alle diëten werken

Inmiddels heb ik dan ook alle diëten geprobeerd die er bestaan. Van niks eten tot het eten van 10 eieren per dag zeg maar. Ik heb dus genoeg ervaring om te kunnen beweren dat alle diëten werken, echt waar! Helaas moet ik deze bewering wel iets nuanceren omdat ik er ook achter gekomen ben dat dit altijd slechts tijdelijk is. Waarom? Simpelweg omdat je geen enkel dieet je leven lang vol houdt. Een leven lang bijna niets eten, leven op shakes of punten en calorieën tellen gaat je vervelen, neem dat maar van mij aan. Na een aantal weken of maanden ga je toch weer verlangen naar een bord aardappelen, pasta of een lekker stuk chocolade en vervolgens verval je, voordat je het in de gaten hebt, weer in je oude eetpatroon. Met als gevolg dat je de verloren kilo’s uiteindelijk gewoon weer terug krijgt.

Wat je dan wel moet doen om gewicht te verliezen en dit zo te houden? Heel simpel, gewoon door lekker maar wel gezond te eten.

Vanaf nu ga ik je regelmatig tips en adviezen geven over hoe je dit nu aan moet pakken, houd mijn blog maar in de gaten!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.