Aardbeientiramisu – De traditionele tiramisu maak je natuurlijk met cacao, koffie (likeur) en lange vingers maar voor dit recept gebruik je aardbeien, Griekse yoghurt en cake. Net even iets anders dan je gewend bent maar zeker niet minder lekker. Met deze ingrediënten is het bijna geen tiramisu meer maar een aardbeientaart en natuurlijk kun je deze ook gewoon als toetje eten. Hieronder het recept van deze lekkere aardbeientiramisu.
Benodigdheden:
- 1 bak aardbeien
- 50 gram poedersuiker
- 250 gram Griekse Yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker (7 gram)
- 250 gram mascarpone
- 1 kant en klare cake
- Appelsap om de cake in te weken
Bereiding aardbeientiramisu
Meng de Griekse Yoghurt met de mascarpone, het zakje vanillesuiker en de poedersuiker. Was de aardbeien en pureer deze. Voeg eventueel nog wat poedersuiker toe om de aardbeien zoeter te maken. Houd een aantal aardbeien achter om de tiramisu mee te garneren.
Verdeel het appelsap in een kom of diep bord. Week de cake in de appelsap en beleg de bodem van de schaal hiermee. Dit is je eerste laag. Verdeel daarna de helft van het mascarpone mengsel over de cake. Giet hierna de gepureerde aardbeien over het mengsel. De overgebleven cake is hierna je volgende laag. Verdeel hierover de rest van het mascarpone mengsel en zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast.
Snijd de overgebleven aardbeien in dunne plakjes, deze leg je vlak voor het serveren op de tiramisu om het helemaal af te maken, eet smakelijk!