Week 30 – 2022

De afgelopen week was een heerlijk weekje, we waren namelijk op vakantie! Omdat we begin september naar Spanje vertrekken zouden we eigenlijk niet gaan maar we besloten op het laatste moment toch nog een appartementje in Duitsland te boeken. Het werd dus een week vol heuvels en curryworst.

We hadden een appartement in Willingen, Sauerland, uitgekozen en gingen onder andere een dagje naar Kassel. Net buiten het centrum ligt het Wilhelmshöhe park met daarin niet alleen een reusachtig standbeeld van Hercules maar ook prachtige waterpartijen en fonteinen. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. De waterpartijen en fonteinen staan trouwens regelmatig droog want het water stroomt er in het zomerseizoen slechts 2 dagen per week een uurtje lang. (iedere woensdag en zondag om 14.30 uur.)

Vanaf de parkeerplaats beneden in het park is het een flinke wandeling omhoog en daarom genoten we zonder schuldgevoel van een drankje met taart op het terras van Schloss Wilhemshöhe. De taart was al op toen ik bedacht dat ik er eigenlijk een foto van had moeten maken.

In Willingen kun je in de wintermaanden, als er sneeuw ligt, prima wintersporten. In de zomer is het een favoriete bestemming van wandelaars en mountainbikers. Wij namen de gondelbaan omhoog de Ettelsberg op en Bibi vond het reuze leuk en spannend. Na een korte wandeling boven lieten we de berg voor wat het was en gingen we naar het Wild- en Freizeitpark dat halverwege de berg ligt. Hier vind je leuke speeltoestellen voor kinderen, er is een soort van sprookjesbos én er zijn natuurlijk dieren te bewonderen. Wij waren alleen onder de indruk van de roofvogelshow, in het park wonen ook een paar apen die volgens ons in veel te kleine en ouderwetse kooien leven.

Ook bezochten we deze week Bad Arolsen waar je Schloss Arolsen kunt bewonderen. De familie Waldeck-Pyrmont woonde er tot 1918 en in 1858 werd Emma zu Waldeck und Pyrmont hier geboren. Zij werd dankzij haar huwelijk met Willem III der Nederlanden later koningin-regentes van ons land. Willem III stierf namelijk in 1890 en omdat dochter Wilhelmina nog te jong was om ons land te kunnen besturen werd Emma kort voor de dood van haar echtgenoot benoemd tot koningin-regentes.

Vrijdag was het na 5 dagen Sauerland weer tijd om te vertrekken. We reden dwars door Nederland direct door naar Petten om daar nog even het finaleweekend van het Badgastentoernooi mee te pakken.

Wie mijn blogs al langer leest weet dat we regelmatig in Petten te vinden zijn. Eddy tennist er al jaren tijdens het Badgastentoernooi en ook ik deed in het verleden een paar keer mee. Als we er zijn en door het dorp lopen komen we eigenlijk altijd wel bekenden tegen en als we er zijn voelen we ons altijd direct thuis. Dit weekend waren we er in verband met onze emigratie in september voorlopig voor het laatst en was ons korte bezoekje dus eigenlijk meer een afscheid. Maar niet voor altijd, dat weet ik zeker!

Tot een volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.