4 dingen die ik nog zou willen doen

Bijna iedereen heeft ze wel, dingen die je nog zou willen doen. Ook ik, maar een heel lange bucketlist heb ik niet. Qua reizen zijn er geen heel grote wensen meer, ik vind een bestemming dichtbij huis vaak net zo mooi als een reisdoel aan de andere kant van de wereld. Ik ben ooit al 2x uit een vliegtuig gesprongen met een parachute dus wat betreft uitdagingen ben ik ook wel klaar.  Ik zou het trouwens zo weer doen, maar dat terzijde. Toch zijn er wel een aantal dingen die ik nog zou willen doen. Best stom eigenlijk want voor sommige dingen geldt dat die best wel haalbaar of gemakkelijk te realiseren zijn. Mijn 4 dingen die ik nog zou willen doen:

Een boek schrijven

Eerlijk gezegd ben ik hier ooit al eens aan begonnen. Jaren geleden liep ik al rond met een idee in mijn hoofd voor mijn eigen boek. Ik schreef destijds 1 hoofdstuk en verder kwam ik niet. Die eerste bladzijden van mijn eigen boek zijn bewaard gebleven en het idee zit ook nog steeds in mijn hoofd dus misschien moet ik het maar gewoon weer op gaan pakken.

Een fotografiecursus volgen

Ik heb een goede systeemcamera maar ik fotografeer eigenlijk altijd gewoon op de automatische stand. Ik maak ook best vaak foto’s met mijn mobiele telefoon omdat die ook een supergoede camera heeft maar eigenlijk is dat zonde. Het volgen van een fotografiecursus om mijn camera beter te leren kennen zou dus erg nuttig zijn en ik snap eigenlijk niet zo goed waarom ik dat tot nu toe nog steeds niet gedaan heb.

Weer eens op wintersport gaan

Vroeger ( tot een jaar of 8 geleden) ging ik vrijwel iedere winter naar de sneeuw om te skiën. Er zijn zelfs jaren geweest dat ik per winter meerdere keren in Oostenrijk te vinden was. De afgelopen jaren kwam het er gewoon niet meer van omdat mijn lief geen heel groot fan van de wintersport is en omdat het financieel gezien gewoon niet haalbaar was. Afgelopen voorjaar boekte ik daarom een avondje indoor skiën in Oberhausen en vooraf was ik best een beetje zenuwachtig.  Ik was namelijk best bang dat ik het verleerd zou zijn. Dat bleek dus echt niet het geval want binnen enkele minuten (of waren het seconden?) was het gevoel er weer en ging ik als een speer. Goal voor ergens in de komende winters is dus om weer eens een weekje Oostenrijk te gaan.

Een B&B in Italië kopen/huren en emigreren

Dit is best een groot ding. En ook best een grote wens. “Voor later”, zeggen we steeds tegen elkaar. Maar wanneer is “later” en is het überhaupt wel iets dat haalbaar is of moeten we het gewoon uit ons hoofd zetten? We zouden graag een B&B in Italië willen runnen met slechts een paar kamers en het liefst eentje met een tennisbaan in de tuin. Daarnaast moet er eigenlijk ook een extra ruimte zijn die ik in kan richten als schoonheidssalon. Eddy gaat er dan tennislessen geven aan gasten, ik doe de salon en samen doen we dan het ontbijt enzo.

Deze laatste is natuurlijk een stuk lastiger te realiseren dan de daarvoor genoemde en misschien komt het er wel nooit van. Laat ik daarom maar beginnen met de fotografiecursus, heeft iemand van jullie toevallig suggesties?

 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.