10 x waarom ik zo van de lente houd

10x waarom ik zo van de lente houd

De lente, officieel begon deze vorige week al. Omdat het nooit te laat is om de lente te vieren deel ik vandaag 10 x waarom ik zo van de lente houd met jou.

Nieuw begin

De lente staat voor mij symbool voor een nieuw begin, de start van een nieuw jaar. Ondanks het feit dat we dat eigenlijk met oud- en nieuwjaar doen.

Vooruitzicht naar mooier weer

Januari en februari kunnen me niet snel genoeg voorbij gaan. Ik ben een vreselijke koukleum en zodra de zon een beetje warmte begint te geven probeer ik hier zoveel mogelijk van op te nemen. In mijn tuin staat een stoel op een plekje waar ik dan lekker even ga zitten.

Weer buiten tennissen

Ik doe met mijn team al een flink aantal jaren mee aan de voorjaarscompetitie tennis van de KNLTB en die start dit jaar in april. In de wintermaanden (vanaf oktober) tennissen we vrijwel alleen maar binnen en ik kan niet wachten tot we weer lekker naar buiten gaan.

Plannen maken voor de zomervakantie

Zo rond deze tijd van het jaar begin ik in mijn hoofd met het plannen van onze zomervakantie. Ik ben geen vroegboeker en we besluiten vaak pas kort van tevoren waar we uiteindelijk naartoe gaan. Maar omdat de voorpret minstens zo leuk is  geniet ik hier ook van.

Meer energie krijgen

Meer licht en zon = Meer energie in mijn lijf en hoofd. Zo simpel is het.

Weer blad aan de bomen, meer kleur buiten

Ik word razend enthousiast zodra ik de eerste groene knopjes aan de bomen en struiken zie verschijnen. De Magnolia van de buurvrouw heeft op dit moment al flink grote knoppen en ondanks dat alle blad straks bij ons in de tuin gaat waaien vind ik het prachtig.

Weer in de tuin aan de slag

Is eigenlijk het gevolg van het vorige punt. Wij hebben een vrij simpele tuin met een grasmat die flink verwaarloosd is en er eigenlijk uit moet. Vorig jaar kwamen we daar niet meer aan toe maar ik hoop dat we de tuin dit jaar weer iets aantrekkelijker kunnen maken.

Langere dagen

Zoals ik hierboven al schreef vind ik januari en februari de minst leuke maanden van het jaar en dat heeft vooral te maken met het feit dat deze maanden zo donker zijn. In November en December is het door kerstverlichting overal nog redelijk gezellig donker en dan vind ik het juist prachtig. Gelukkig merken we in Maart al dat de dagen weer wat langer gaan worden en hoeven we niet meer in het donker op te staan en thuis te komen.

Pastelkleurtjes

Vroeger kocht mijn moeder in deze tijd van het jaar al nieuwe kleren voor ons voor als het mooie weer echt begon. Dit waren dan natuurlijk vaak al kledingstukken in lichte kleuren en ik kon destijds vaak echt niet wachten met het aantrekken ervan omdat ik dol ben op pastelkleurtjes. Die pastelkleurtjes zorgen er trouwens ook voor dat ik smelt bij het zien van de eerste paasversieringen in de winkels.

Veel vrije dagen in het vooruitzicht

In het voorjaar staan er redelijk veel vrije dagen voor iedereen in de agenda en hebben we dus een aantal korte werkweken. Denk aan Pasen, Hemelvaart en Pinksteren en natuurlijk Koningsdag! Zo duurt de tijd tot aan de zomervakantie alleen nog maar korter en ik vind het heerlijk!

Hou jij ook zo van de lente?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.