Kerriespruitjes

Je houdt van ze of je haat ze, spruitjes! De kinderen en ik lusten ze in ieder geval erg graag en ze staan dan ook regelmatig op het menu bij mij thuis. Meestal kook ik de spruiten kort en bestrooi ze daarna met wat nootmuskaat, precies zoals ik het van mijn moeder geleerd heb die het vervolgens weer van haar moeder overgenomen heeft.

Spruitjes kun je natuurlijk ook nog op een heel andere manier klaarmaken en smaak geven. Kerrie past bijvoorbeeld prima en daarvan gebruik ik dan ook flink wat in onderstaand recept.

Ingrediënten:

  • 1 kilo spruitjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • flink veel kerrie
  • een beetje kurkuma

Bereiding:

Maak de spruitjes schoon en kook deze kort. Een minuut of 10 moet voldoende zijn omdat je ze hierna nog gaat roerbakken. Pers ondertussen een teen knoflook en bak dit kort, samen met de in kleine stukjes gesneden ui kort aan. Giet de spruitjes af en doe deze erbij en bestrooi alles rijkelijk met kerrie. Ik voeg ook nog een theelepel kurkuma toe. Na een minuutje of 10 roerbakken is je groente klaar, eet smakelijk!

 

No Comments Yet

Geef een reactie