Bietensalade

Bietensalade

 

Afgelopen zaterdag maakte ik deze bietensalade voor het eerst en het bleek een succes want alle tafelgenoten keurden hem goed. Daarom hier het recept:

Benodigdheden:

– 4 grote gekookte bieten

– 1 teen knoflook

– 1 theelepel kaneel

– 2 grote scheppen griekse yoghurt

– sap van een halve citroen

– verse of gedroogde peterselie

 

wpid-sam_0002-9.jpg

Bereiding:

Snijd het loof en het kontje van de bieten en kook ze in ongeveer 45 min. samen met 2 laurierblaadjes gaar in water. Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes en maak de dressing van de yoghurt, het citroensap, de kaneel en peterselie en pers de knoflook erboven uit. Meng dit door de bieten. De salade is het allerlekkerst als je deze daarna even in de koelkast laat staan zodat alle smaken zich met elkaar kunnen vermengen.

 

No Comments Yet

Geef een reactie