American Pancakes

American Pancakes for breakfast. Dat is wat Jeff het liefst eet als ontbijt sinds hij terug is uit Amerika. Deze kleine luchtige pannenkoekjes zijn eenvoudig en redelijk snel te maken, ik deel het recept:

Ingrediënten:

  • 120 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 20 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 2 dl karnemelk

Bereiding:

Meng de bloem en bakpoeder met elkaar en smelt de boter even in de pan waar je ook in gaat bakken. Dat scheelt weer een extra schaaltje afwassen.

Klop het ei en de karnemelk door elkaar met een garde en voeg hier je mengsel van bloem en bakpoeder aan toe, samen met een klein beetje zout. Doe ook de gesmolten boter erbij.

Dit beslag is behoorlijk veel dikker dan een normaal pannenkoekbeslag en mag bovendien best wat klontjes bevatten. Bak kleine pannenkoekjes in een koekenpan en stapel ze op een bord. Als garnering kun je er Maple Syrup en/of poedersuiker overheen doen.

Wat is jouw favoriete ontbijt? 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.